Carpe Diem viihdekuoron ja Taidekoulu Estradin yhteistyönä tuotettu On Suomi kaukana pohjoisessa -konsertti on nähtävissä ensimmäistä kertaa lavalla lauantaina 21.10. Esityksessä kuulemme sekä uusia että vanhoja kappaleita ja lavalla näemme kuoron lisäksi lukuisia lyseolaisia.

 

On Suomi kaukana pohjoisessa -konsertin ensi-ilta on lauantaina 21.10 kello 16. Konsertti esitetään Lappeenranta-salissa ensimmäistä kertaa, ja näytöksiä on vain yksi. Liput maksavat opiskelijoille 15€, mutta on alle 15-vuotiaille maksuton. Voit siis ottaa mukaasi sisaruksen tai kaverin!

 

 

 

 

Tämän kaltaista ei ole Suomessa lavalla nähtykään

 

Yksi haastateltavista, kuorossa sekä sen hallituksessa toimiva Carita kertoo konsertin olevan ennennäkemätön teos Suomessa. Konsertissa esitetään muun muassa kappaleita karjalaisilta säveltäjiltä Sari Kaasinen ja Paroni Paakkunainen, joita ei ole koskaan ennen kuultu esitettynä, eivät edes säveltäjät itse. 

 

Teoksessa on kuultavissa useita muitakin kotimaisia kappaleita. Suomalaisuus onkin teoksen luonteen näkyvin piirre Suomen 100-vuotisjuhlavuotta juhlistaen. Caritan mukaan myös yhteistyö Estradin kanssa erottaa konsertin kaikista muista, sillä se tuo näytökseen aivan uudenlaista rentoutta, nuoruutta ja heittäytymistä laajentaen samalla kohderyhmää.

 

 

 

 

Yhdessä työskentely toi mukanaan haasteita

 

Estradin kanssa työskentely on ollut Caritalle kaikista mieluisinta teosta suunnitellessa ja harjoitellessa, vaikka harjoittelu onkin tapahtunut suurimmaksi osaksi erikseen. Osapuolien osien yhteen sovittaminen esitystä varten on aloitettu vasta hiljattain, mikä on ollut osittain haasteellista. Caritalle oli haasteista huolimatta yllättävää, kuinka hyvin harjoitukset ovat sujuneet ja vaikeuksista on päästy yli. Ensi-iltaa odotetaan innokkaina, ei peläten.

 

 

Estradi on mukana milloin missäkin

 

Näytöksessä esiintyvät lyseolaiset Emma Löf, Jesse Pätäri ja Sulo Rahman kertovat yhteistyön olleen mukava ja uusi kokemus. He ovat osallistuneet laajasti näytöksen eri osiin, kuten juontoon, taustatöihin, koreografiaan ja jopa räppiin. 

 

Estradi on harjoitellut näytöstä vasta muutamia viikkoja, mikä eroaa suuresti kuoron vuoden kestäneestä harjoittelusta. Lyseolaiset kertovat vähäisen ajan tuoneen harjoitteluun haasteita. Aikaa ei ole ollut paljon, ja jutussa on täytynyt olla koko ajan täysillä mukana. 

 

Yhteistyö kuoron kanssa on tuonut lyseolaisten mukaan mukavaa vaihtelua ja uutta tekemistä. Kuoron kanssa työskentely on ollut kiinnostavaa ja eroaa Estradin aikaisemmista näytöksistä. 

 

 

 

 

 

Toimittaja: 
Tia Bäcker
Kuvat: 
Karoliina Heikkinen

Avainsanat: