Koululaiset ovat tunnettuja nirsoudestaan ja kammostaan kouluruokaa kohtaan, kun taas lukiolaiset osaavat jo hivenen enemmän arvostaa ilmaista täyttä ateriaa. Mitä kuitenkin tapahtuu, kun muutamat opiskelijat lyövät nälkäiset päänsä yhteen?

 

Idea lähti pienestä. Mitättömän pieni heitto jättisubista poiki lopulta loistavan suunnitelman, jota toteutettiin puolikkaan viikon verran. Nimiä tilaukseen kerättiin 16, kaikki toista vuottaan opiskelevilta lyseolaisilta. Suunnitelma sai päätöksensä keskiviikkona 21.9. ruokavälitunnilla, jolloin iloinen opiskelijajoukkio marssi Valtakadun Subway-ravintolaan hakemaan 180cm pitkää pakettiaan.

Pitkä kuljetus päätyi lopulta koulumme kirjaston pöydälle mitattavaksi, kuvattavaksi sekä jaettavaksi. Mukaan ilmestyi ruokajuomaksi vielä runsain määrin halpaa energiajuomaa. Mittausta toimittaessa sämpylän huomattiin olevan vain 160cm pitkä, eikä se ollut paahdettu toisin kuin tilauksessa oli esitetty.

Vaikka sämpylä olikin odotettua pienempi, siitä riitti hyvin täyttämään nälkäisten opiskelijoiden tarpeet - turhankin hyvin. Hintaa koko toimitukselle kertyi 124 euroa ruuasta ja 25,20 euroa juomista, mikä on huomattava summa verrattuna ilmaiseen kouluruokaan. Kuluista huolimatta, tyytyväisyys oli taattu ja vatsa täysi.

 

Toimittaja: 
Kalle Laukkanen
Kuvat: 
Kalle Laukkanen, Dimitri Lisitsyn, Linda Järvenpää

Avainsanat: