Kesä, tuo kauan odotettu itikoiden ja paarmojen aikakausi on vihdoin täällä! Viimeistä varsinaista koulupäivää vietettiin siivouksen, vesisodan ja karkkipäivän merkeissä, eikä sääkään ollut hullumpi.

 

Päivä aloitettiin vuoden viimeisten kokeiden palautuksella. Hyvät numerot tuntuivat kesäfiiliksessä kaksin verroin paremmilta ja huonotkin unohtuivat pian. Keittäjien tarjoamat jäätelötkin olivat paikallaan lämpimässä säässä.

Ruoan jälkeen alkoi koulun siivous ja pakkaus remonttikuntoon. Vaikka ykköset vapautettiinkin tehtävästä, jäi osa auttamaan kakkosia. Yksi suurimmista urakoista oli kirjaston kirjojen pakkaus, pyyhkiminen ja kuljetus uudelle puolelle. Kirjaston siivoukseen oli päässyt 2C:läinen Saara Vento. Avukseen hän oli saanut Aino Pyrhösen sekä Taru Tiaisen 2A:lta. Tyttöjen mukaan kirjaston vastuulleen saaneella C-luokalla oli liikaa työtä, joten Taru ja Aino olivat päättäneet mennä auttamaan.

Kolmikko oli iloinen kesän saapumisesta ja koeviikon loppumisesta. Tunnelmat olivat rentoutuneet, mihinkään ei ollut kiire eikä mitään koulutöitä ollut tehtävänä. Kokeet olivat menneet ”ihan hyvin”, mutta niiden loppuminen toi hiukan tyhjän olon. Tyttöjen mielestä remontti on hyvä ajatellen ainakin terveydellistä puolta, mutta toisaalta koulun liiallinen uudistuminen ja muuttuminen pelottivat. Tulevia ikäluokkia ajatellen toiveissa olivat ainakin ilmastointi ja hyvät istumapaikat.

Päivä huipentui koulun pihalla käytyyn vesisotaan. Siivouksen jälkeen koululle jääneet lyseolaiset villiintyivät ja ottivat loman vastaan vesiämpäreiden, -ilmapallojen sekä -letkun kanssa. Lopulta lämmin vesi oli tervetullutta litimärkien lyseolaisten niskassa.

Seuraavana päivänä luvassa oli vielä uusien ylioppilaiden lakitus, ja sitten kouluvuodesta oli virallisesti selvitty hengissä.

Toimittaja: 
Annakaisa Kivelä
Kuvat: 
Annakaisa Kivelä

Avainsanat: