Doria etsimässä

13 vuotta kestänyt odotus on vihdoin päättynyt! Monen rakastama Disney-elokuva Nemoa etsimässä (2003), sai kauan kaivattua jatkoa, kun elokuvan jatko-osa Doria etsimässä sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa 17. kesäkuuta 2016.

Anna Karenina - kauniita pukuja ja suuria tunteita

Leo Tolstoin klassikkoromaaniin pohjautuva elokuva Anna Karenina on löytänyt tiensä myös Lappeenrannan elokuvateatteriin. Elokuva sijoittuu 1870-luvun tsaarinajan Venäjälle, aikaan, jolloin sääty-yhteiskunta oli voimissaan. Yläluokka eli omaa, pukuloiston ja juhlallisuuksien täyttämää elämää samalla, kun tämän eliitin ulkopuolella todellinen köyhyys ja kurjuus olivat arkipäivää. Näissä puitteissa näyttävän kolmiodraaman ainekset kuroutuvatkin nopeasti yhteen, eikä monimutkaisia tilanteita ja tunteita elokuvasta ainakaan puutu.

Nahkatakkinen tyttö vie mukanaan

Nahkatakkinen tyttö lähtee Lappeenrannan kaupunginteatterissa liikkeelle joukkokohtauksin koulun aulasta. Hymähdän nähdessäni tutut nahkasohvat ja lokerikot. Erilaiset alakulttuurit ja nuorten ryhmät esitellään katsojalle nopeaan tahtiin. Lavalla juostaan paljon ja liikettä riittää. Taustalla soi Nimeni on Dingo, jonka varassa rakennetaan näytelmän aikana paitsi henkilökuvaa myös ystävyyden, laumavoiman ja yksinäisyyden kuvia. Olen keski-ikäisenä opettajana katsomassa lukioteatterin esitystä ja tunnen aluksi itseni yhtä ulkopuoliseksi kuin aikanaan Dingo-hysterian vallattua minua lukuun ottamatta koko kaveripiirini.

Napapiirin sankarit 2

Napapiirin sankarit 2 jatkaa siitä, mihin lähes kulttimaineeseen noussut edeltäjänsä jäi. Se on kotimainen, Lappiin sijoittuva komedia, josta löytyy myös farssin aineksia. Elokuvana se ei ole mikään mestariteos, mutta hyvät naurut sitä katsomalla silti saa.

007 Spectre

Upouudessa elokuvassa James Bond (Daniel Craig) saa tehtävän menneisyydestä, joka ajaa hänet rikollisjärjestö SPECTRE:n kintereille. Samaan aikaan Kansallisen turvallisuuden keskuksella on uusi johtaja, joka on aikeissa uusia koko organisaation ja lakkauttaa 00-ohjelman.